(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kiberjinoyatlarning hozirgi zamonda keng tarqalgan ko‘rinishlari, ularning ijtimoiy va iqtisodiy xavflari, sodir etilish mexanizmlari hamda ularni aniqlash, fosh etish va oldini olishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida O‘zbekiston amaliyoti, xalqaro tajribalar va sun’iy intellekt, big data, blokcheyn kabi ilg‘or texnologiyalarga asoslangan kiberxavfsizlik yondashuvlari o‘rganildi. Maqola davlat idoralari, biznes tuzilmalari va fuqarolar o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikni kuchaytirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.