(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada oziq-ovqat mahsulotlarini saqlashda ishlatiladigan tabiiy konservantlarning o‘rni va ularning antibakterial xususiyatlari tahlil qilinadi. Tabiiy konservantlar inson sog‘lig‘iga zarar yetkazmay, mahsulotning saqlanish muddatini uzaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot davomida asosan efir moylari, organik kislotalar, flavonoidlar, bakteriyotsinlar va o‘simlik ekstraktlarining mikroorganizmlarga ta’siri o‘rganilgan. Maqolada konservantlarning kimyoviy konservantlardan ustunligi, ularni ishlab chiqarish texnologiyasi va amaliy qo‘llanilishi haqida fikr yuritilgan.