(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada Konstitutsiyaning jamiyat hayotidagi o‘rni va uning inson huquqlari, erkinliklari hamda farovon turmushi uchun yaratuvchi huquqiy kafolatlari keng tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining yangi tahriri asosida ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy hayotda amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun mohiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari Konstitutsiyaning erkinlik, adolat va barqaror rivojlanishning poydevori sifatidagi rolini ilmiy asosda tasdiqlaydi.