(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ayol insoniyat tarixida oilaning va jamiyatning tayanchi, mehr va hayot manbai sifatida alohida o‘rin tutishi ta’kidlanadi. Bugungi kunda ayollar siyosat, ilm-fan va iqtisodiyotda faol ishtirok etib, jamiyat taraqqiyotiga beqiyos hissa qo‘shayotgani yoritiladi. Gender tenglik erkak va ayolning huquq, ta’lim, moliyaviy mustaqillik va ijtimoiy faoliyatdagi tengligini ta’minlashni nazarda tutadi. Shuningdek, maqolada ayol huquqlarini himoya qilish diniy, huquqiy va ijtimoiy zarurat ekanligi hamda uning ta’lim va mehnat orqali imkoniyatlarini kengaytirish jamiyatning haqiqiy taraqqiyotiga xizmat qilishi ko‘rsatib o‘tiladi.