(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola qog’oz ishlab chiqarish jarayonida vodorod bog’larining ahamiyatini tahlil qiladi. Qog’ozning asosiy tarkibiy qismi bo’lgan selluloza molekulalari orasidagi vodorod bog’lari uning fizikaviy xususiyatlarini, namlikka chidamliligini va uzoq muddatli barqarorligini belgilovchi muhim omil sifatida ko’rib chiqiladi. Maqolada vodorod bog’larining qog’ozning mexanik kuchini oshirishdagi roli, shuningdek, qog’oz sifatini oshirish va saqlash jarayonlaridagi ahamiyati batafsil yoritiladi. Ushbu tadqiqot natijalari qog’oz ishlab chiqarish va foydalanish jarayonlarida vodorod bog’larining ta’sirini anglashga yordam beradi, bu esa qog’ozning samarali va barqaror foydalanishini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.