(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ertaklarning bolalar tarbiyasi va psixologik rivojlanishidagi o’rni yoritiladi. Ertaklarning axloqiy qadriyatlarini singdirish, tasavsavvur va nutqni rivojlantirish, milliy an’analarni yetkazishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ertaklarning bolalar emotsional rivojlanishi, qo’rquv va tashvishlarini kamaytirish, ijtimoiy xulq-atvorni shakillantirishni hamda o’ziga ishonchni oshirishi kabi psixologik ta’sirlari ko’rsatilib o’tiladi.