(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida tijorat banklarida kredit portfelining sifat pasayishi muammosi, uning asosiy sabablari va oldini olish choralari chuqur tahlil qilingan. Kredit risklari boshqaruvi zamonaviy bank faoliyatining eng muhim jihati sifatida ko’rib chiqilgan. Tadqiqotda kredit sifatiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, qarzdorlik boshqarish tizimining zaif tomonlari, makroiqtisodiy o’zgarishlarning ta’siri hamda texnologik innovatsiyalar rolini baholanadi. Ishda kredit riskini kamaytirish, qarzdorliklarni monitoring qilish va muammoli kreditlarni qayta ishlash bo’yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Kredit operatsiyalarida huquqiy-me’yoriy bazani takomillashtirish, bank xodimlarining malakasini oshirish va zamonaviy tahlil usullarini joriy etish zaruriyati asoslantirilgan.