(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Orolbo‘yi hududining ekologik va landshaft dinamikalarini aniqlashda sun’iy yo‘ldosh tasvirlari asosida geoma’lumotlar bazasini shakllantirish va takomillashtirish masalalari ilmiy jihatdan o‘rganildi. Tadqiqotda Sentinel-2, Landsat 8/9 hamda MODIS kosmik monitoring tizimlaridan olingan tasvirlar asosida Orolbo‘yi hududida yuz berayotgan o‘zgarishlar—sho‘rlanish darajasi, o‘simlik qoplami indekslari, qurigan dengiz tubining morfologik o‘zgarishi—tizimli ravishda tahlil qilindi.