(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) hozirgi kunda hayotimizning turli jabhalariga sezilarli darajada kirib kelmoqda, shu jumladan, ta’lim sohasiga ham. Sun’iy intellekt vositalari yordamida xorijiy tillarni o’rganish orqali o’quvchilarning faolligi, mustaqil o’zlashtirish darajasi va resurslarga kirish imkoniyati ortib bormoqda. Shu bilan bir qatorda, bu texnologiyalar ortidan yuzaga kelayotgan ayrim muammolar- inson omilining kamayishi, axbarot xavfsizligi va texnologiyalarga haddan tashqari bog’lanib qolish kabi salbiy jihatlar ham ushbu maqolada ko’rib chiqiladi. Maqola Duolingo, ChatGPT, Elsa Speak kabi mashhur vositalar misolida SI asosidagi platformalarning til o’rganishdagi afzalliklari va kamchiliklarini muvozanatli baholab, ushbu texnologiyalar til ta’limi jarayoniga qanday ta’sir ko’rsatayotganini aniqlashga qaratilgan.