(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili ta’limining maqsad va vazifalari, ta’lim jarayonining o‘ziga xos xususiyatlari hamda pedagogik-psixologik asoslari yoritiladi. Shuningdek, ona tili darslarida savodxonlikni shakllantirish, nutq madaniyatini rivojlantirish, grammatik tushunchalarni singdirish va ijodiy tafakkurni o‘stirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil etiladi. Boshlang‘ich bosqichda qo‘llaniladigan metod va texnologiyalar hamda ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan.