(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qadimgi Yunoniston bolmasa qadimgi yunoncha Ellas Bolqon Yarim orolining janubi Egey dimgengizdagi orollar Frankiya sohillari Kichik Osiyoning garbidagi dengiz sohilida joy olgan qadimiy yunon davlatlari hududining toliq nomi Qadimgi Yunoniston tarixi odamlar tamaddunining rivojlanishida katta ahamyatga ega yana madaniyati ham insoniyat tarixida alohida orni bor uning natijasi hozirgi davrda ham seziladi uning muhim korinishi Falsafa Adabiyot Sanat Fan Demokratiya Mifologiya Oyinlar Qadimgi Yunoniston madaniyati Garb sivilizatsiyasining poydevori shakilantiradi