(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Avtomobillarni sovutish tizimi muhandislik va texnologiyaning muhim jihatlaridan biri bo‘lib, u ichki yonish dvigatellarining normal ishlashini ta’minlashda asosiy rol o‘ynaydi. Dvigatel ishlayotganda ko‘plab issiqlik hosil qiladi, bu issiqlikni samarali tarzda boshqarish dvigatelning uzoq muddat ishlashini va uning ishidagi barqarorlikni ta’minlaydi. Sovutish tizimining asosiy vazifasi dvigatelni haddan tashqari qizib ketishidan himoya qilish va dvigatel ishlash haroratini optimal darajada saqlashdir. Bu tizimning ishlash qoidalari, turlari va uning afzallik hamda qiyinchiliklari avtomobilning umumiy ish faoliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.