(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
“Paykent” nasos stansiyasini avtomatlashirish bo’yicha ishlar taxlil qilinib, nasoslarni avtomatik nazorat qilishda sodir bo’ladigan jarayonlarni avtomatik boshqarish tizimlari chuqur o’rganilgan. Nasoslarni avtomatlashtirishda intelektual datchiklar va avtomatika vositalaridan foydalanib, boshqarishning optimal parametrlari aniqlangan. Avtomatik rostlash tizimining dinamik xarakteristikalari, mikroprosessorli vositalar yordamida avtomatlashtirish texnologiyasi ishlab chiqilgan. Nasoslarni avtomatik ishlash jarayonida ta’sir etuvchi omillarga tayanib, barcha nazorat o’lchov asboblari va avtomatika vositalari asoslab berilgan.