(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maʼlumot tashuvchi vositalar va ular bilan ishlash jarayoni tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi shaxsiy va korporativ maʼlumotlarni saqlash, almashish va himoya qilishning turli shakllarini yuzaga keltirdi. Maʼlumot tashuvchi vositalar – flesh-xotira, tashqi qattiq disklar, CD/DVD disklari hamda bulutli xotira xizmatlari – bugungi kunda keng qo‘llanilmoqda. Ularning imkoniyatlari, afzalliklari hamda kamchiliklari yoritilgan. Shuningdek, maʼlumotlarni xavfsiz saqlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.