(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sifat boshqaruvi zamonaviy menejmentda muhim o‘rin egallaydi va uning asosiy tamoyillari yillar davomida evolyutsiyalashgan. Klassik yondashuvlardan farqli o‘laroq, bugungi kunda sifat — bu nafaqat yakuniy mahsulotga, balki butun jarayonlarga ham tegishli tushunchadir. ISO tashkiloti tomonidan aniqlangan 8 asosiy tamoyil, jumladan, mijozga yo‘naltirilganlik, liderlik, xodimlar ishtiroki, jarayonli yondashuv, tizimli boshqaruv, doimiy takomillashtirish, dalillarga asoslangan yondashuv va manfaatdor tomonlar bilan o‘zaro munosabatlar, sifat boshqaruvining universal asosi sifatida qabul qilinmoqda. Bu tamoyillar korxonada sifat madaniyatini shakllantirishga xizmat qiladi. Bugungi kunda sifatlilik nafaqat texnik yoki obyektiv ko‘rsatkichlar bilan, balki iste’molchi qoniqishi (subyektiv) bilan ham baholanadi. Shu sababli, mahsulot sifatidan tashqari, jarayon sifati ham ustuvor ahamiyat kasb etadi. Mamlakatda o‘tkazilgan tadqiqotlarga ko‘ra, korxonalar orasida sifat tamoyillarini joriy qilganlar 30–40% tezroq raqobatbardoshlikka erishgan.