(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada inson va tabiat o’rtasidagi ozaro bog’liqlikni yoritadi. Atrof-muhit - bu biz nafas oladigan havo, ichadigan suv, foydalanadigan yer va o’simliklar hamda hayvonot dunyosini o’zichiga olgan yagona tizimdir. Inson faoliyati natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar - havo va suv ifloslanishi, chiqindilarning ko’payishi, o’rmonlarning kesilishi, biologik xilma-xillikning kamayishi tabiatga salbiy ta’sir ko’rsatmoqda. Shuning uchun atrof-muhitni muhofaza qilish har bir insonning fuqarolik burchi va axloqiy mas’uliyatidir. Mavzuda insonlarning ekologik ongini oshirish, yashil turmush tarzini tanlash, chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash, energiya tejovchi texnologiyalarni qo’llash kabi muhim choralar haqida so’z boradi. Annotatsiyada ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun jamiyatning har bir a’zosi o’z hissasini qo’shishi kerakligi takidlanadi.