(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarning bilim olish jarayonini faollashtirish va ularning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishda innovatsion “Golden Shadow” (Oltin Soya) metodining ahamiyati va qoʻllanilishini koʻrib chiqadi. Metodning asosi bolalarni tabiatdagi fizik hodisalar, xususan, soya va yorugʻlikning oʻzaro taʼsirini kuzatish va oʻrganish orqali ularning ilmiy fikrlash, matematik tushunchalar va koʻrib-chizish qobiliyatlarini shakllantirishdan iborat. Maqolada ushbu metodning nazariy asoslari, amaliy qoʻllash misollari (jumladan, elementar matematika, geometrik shakllar, Quyosh va Oy tutilishini modellashtirish) va ularning psixologik-pedagogik jihatlari tahli qilingan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, “Golden Shadow” metodi bolalarda izlanishchanlik, fikrlash va mulohaza yuritish qobiliyatlarini sezilarli darajada oshiradi.