(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada eshitish va nutqning birgalikdagi buzilishi kabi qo‘shma nuqsonlarga ega bo‘lgan bolalarni kompleks reabilitatsiya qilishning zamonaviy va innovatsion yondashuvlari tahlil qilinadi. Qo‘shma nuqsonlar bolaning faqat eshitish yoki so‘zlash faoliyatigagina emas, balki uning psixologik holati, ijtimoiy moslashuvi, kognitiv rivojlanishi va ta’lim olish imkoniyatlariga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Shuning uchun bunday bolalarni reabilitatsiya qilishda multidisiplinar (ko‘p tarmoqli) yondashuv muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada logoped, surdopedagog, psixolog, ota-onalar va tibbiy mutaxassislarning hamkorlikdagi faoliyati asosida tashkil etiladigan reabilitatsiya modeli, individual ta’lim dasturlari, AKT vositalari (sun’iy eshitish moslamalari, vizual ko‘makchi materiallar va boshqalar) yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida bu yo‘nalishdagi dolzarb muammolar va istiqbolli echimlar haqida ham fikr yuritiladi.