(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Дуал таьлим бугунги кунда замонавий касбий таьлим тизимининг энг самарали моделларидан бири сифатида тан олинган. Дуал таьлим тизими хозирги кунда касб-хунар таьлим тизимини модернизация килишда энг самарали ендошувлардан бири сифатида эьтироф этилмокда.Дуал таьлимнинг асосий тамойили-назарий билимларни амалиётда куллашдир. Ушбу тизимнинг асосий мохияти укувчида олинган назарий билимларни амалиетда дархол куллаш имкониятини яратишдан иборатдир. Дуал таьлимни тугри ташкил этиш таьлим жараёнида назария ва амалиётнинг мутаносиб уйгунлашувини таьминлаб, касбий компетенцияларни тулик шакллантиришга хизмат килади.