(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada politexnikum o‘quvchilari o‘rtasida chiqindilarni saralash madaniyatini shakllantirish jarayoni va uning ta’limiy samaradorligi tahlil qilinadi. Chiqindilarni saralash bo‘yicha o‘quv mashg‘ulotlari, ekologik loyihalar, interaktiv metodlar hamda amaliy tajribalar orqali o‘quvchilarning ekologik ongini oshirish yo‘llari yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, chiqindilarni saralashga o‘rgatilgan talabalar ekologik mas’uliyat, sog‘lom muhit yaratish va barqaror rivojlanish bo‘yicha yuqori ko‘nikmalarga ega bo‘ladilar.