(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishining mahalliy ta’lim muassasalari va o‘quvchilar hayotiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ekstremal haroratlar, chang bo‘ronlari, suv tanqisligi va havo sifatining yomonlashuvi ta’lim jarayoni va o‘quvchilar salomatligiga sezilarli salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu bilan birga, maqolada ta’lim infratuzilmasini modernizatsiya qilish, ekologik ta’limni kuchaytirish, raqamli ta’lim imkoniyatlarini joriy etish va o‘quvchilar sog‘ligini saqlash bo‘yicha samarali strategiyalar taklif etiladi. Tadqiqot iqlim o‘zgarishiga moslashuvchan ta’lim tizimini rivojlantirishning dolzarb ahamiyatini ko‘rsatadi va yosh avlodni ekologik mas’uliyatli, ongli va barqaror kelajak qurishga tayyorlashga hissa qo‘shadi.