(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda inson mushaklari faoliyati davomida hosil bo‘ladigan elektromiografik (EMG) signallarni raqamli qayta ishlashning asosiy usullari va bosqichlari yoritib berilgan. Tadqiqotda mushak signallarini olish, kuchaytirish, shovqinlardan tozalash, analog-raqamli o‘zgartirish hamda raqamli tahlil qilish jarayonlari atroflicha ko‘rib chiqilgan. Raqamli signalni qayta ishlash algoritmlaridan foydalanish EMG signallarining aniqligi va ishonchliligini oshirib, mushaklarning funksional holatini baholash imkonini beradi. Ushbu yondashuvlar tibbiy diagnostika, reabilitatsiya texnologiyalari, sport tibbiyoti va bioinjeneriya sohalarida keng qo‘llanilishi mumkin.