(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy ta’sirning inson qarorlariga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Eksperimental tadqiqotlar orqali guruhning shaxsiy qaror qabul qilish jarayoniga ta’siri aniqlanadi, shuningdek, ijtimoiy bosim va guruh normativlari qaror qabul qilishda qanday rol o‘ynashi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, odamlar ko‘pincha o‘z fikrini guruh fikriga moslashtiradi, bu esa ijtimoiy psixologiya nazariyalarini qo‘llab-quvvatlaydi. Shu bilan birga, maqolada qaror qabul qilishdagi individual farqlar, shaxsiy motivatsiya va ijtimoiy ta’sir o‘rtasidagi murakkab bog‘liqlik yoritiladi.