(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Gelioterapiyaning tibbiyotdagi ahamiyati, melatoninning fiziologik ahamiyati, sirkadiyal ritmning buzilishi, Gelioterapiya — tabiiy yoki sun’iy yorug‘lik, xususan quyosh nuri yordamida sog‘liqni mustahkamlash va ba’zi kasalliklarni davolash usuli. Bu muolaja fototerapiya bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, inson organizmida D vitamini sintezini rag‘batlantirish orqali suyak va umumiy salomatlikni qo‘llab-quvvatlaydi.