(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab yozuvining shakllanish jarayoni, xattotlik maktablari hamda arab xati turlarining tarixiy va madaniy rivoji ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda arab xatining asosiy turlari – naskh, riq’a, thuluth, kufi, diwani, taliq va nasta’liq xatlari tarixiy manbalar asosida o‘rganilgan. Shuningdek, yozuv turlarining grafik struktura, qo‘llanilish sohasi va estetik tamoyillari qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolaning ilmiy yangiligi arab xati turlarining tasnifini ularning funksional, tarixiy va badiiy jihatlari bilan uyg‘un holda tizimli bayon etilishidadir.