(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada qadimgi Hind tilshunosligidagi yozma manbalarning ahamiyati, tilining boyligi va ularning tarixdagi ilk grammatikasi haqida fikr yuritiladi. Bilamizki, Tilshunoslik fanining ilk bor asos solingan o‘rni – Hindistondir. Chunki eng birinchi bu tilni o‘rganishga qiziqish shu yerda boshlanganligi haqida fikrlar yuritiladi.