(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola kasbiy ta’lim tashkilotlarida o‘quvchilarning kasbiy faoliyatga tayyorgarligini oshirish jarayonida ijtimoiy moslashuvchanlik kompetensiyasini shakllantirish metodikasi va pedagogik shart-sharoitlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ijtimoiy moslashuvchanlik tushunchasi psixologik va pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinib, uning kasbiy ta’lim tizimidagi ahamiyati aniqlangan. Kompetensiyaviy yondashuv asosida ijtimoiy moslashuvchanlik tarkibiy komponentlari – kommunikativ, psixologik, ijtimoiy-faol va madaniy-axloqiy jihatlar – belgilab berildi.