(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada harakatli o‘yinlar yordamida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining jismoniy faolligini oshirish usullari tahlil qilingan. Maqolada harakatli o‘yinlarning bolaning sog‘lig‘i, motorika rivoji va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati o‘rganilgan. Zamonaviy tadqiqotlar va pedagogik tajribalar asosida o‘quvchilarda harakat faolligini oshirishning samarali metodlari ko‘rsatib o‘tilgan.