(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kino va subtitr tarjimasi jarayoni, uning o‘ziga xos xususiyatlari hamda tarjimon oldida turgan asosiy vazifalar yoritiladi. Shuningdek, subtitrning hajmi, vaqt chegarasi va tarjima uslubi kabi texnik me’yorlar haqida ham so‘z boradi. Tadqiqot ingliz tilidan o‘zbek tiliga subtitr tarjimasida uchraydigan muammolar va ularni hal etish yo‘llarini tahlil qilishi bilan birgalikda, audiovizual tarjimaning rivojlanish bosqichlarini qamrab oladi. Bunda asosiy e’tibor nafaqat bir til, balki misollar orqali tarjima til uslubi hamda me’yorlariga ham qaratiladi.