(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada “yashil” ta’lim muhitining o‘quvchilarning diqqatini jamlash va o‘rganish samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlar, tabiat unsurlari bilan boyitilgan maktab va onlayn ta’lim muhitining psixologik foydalari, o‘quvchilarning stress darajasi, konsentratsiyasi va ijodiy faoliyatiga ta’siri ko‘rsatildi. Shuningdek, yashil muhitdagi o‘qitish metodikasi va dizaynning psixologik jihatlari, diqqatni jamlash qobiliyatini oshirish mexanizmlari yoritildi. Tadqiqot natijalari ta’lim sohasidagi innovatsion amaliyotlar va pedagogik strategiyalarni rivojlantirishda muhim manba sifatida xizmat qiladi.