(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy neyron tarmoqlari va biologik neyronlarning tuzilishi, ishlash mexanizmi hamda ularning o‘zaro farqlari ilmiy asosda yoritilgan. Biologik neyronlarning elektrokimyoviy jarayonlarga asoslangan tabiiy axborot uzatish xususiyatlari batafsil bayon qilinib, sun’iy neyronlarning matematik modellar asosida ishlashi izohlangan. Sun’iy va biologik neyronlar o‘rtasidagi o‘xshashliklar hamda asosiy farqlar qiyosiy tahlil yordamida ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, sun’iy neyron tarmoqlarining zamonaviy texnologiyalardagi ahamiyati, ularning o‘rganish jarayoni va amaliy qo‘llanilishidagi afzalliklari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Mazkur maqola sun’iy neyron tarmoqlari asoslarini o‘rganayotgan talabalar, tadqiqotchilar va axborot texnologiyalari sohasidagi mutaxassislar uchun foydali ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.