(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada psixodiagnostika jarayonida emotsional intellektni baholashning ahamiyati, an’anaviy diagnostik metodlar va zamonaviy innovatsion yondashuvlar tahlil qilingan. Tadqiqotda emotsional intellekt shaxsning hissiy jarayonlarini anglash, boshqarish va ijtimoiy munosabatlarda samarali qo‘llay olish qobiliyati sifatida yoritilgan. An’anaviy testlar, proektiv metodlar, suhbat va kuzatuv kabi usullarning roli ko‘rib chiqilgan hamda raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, mimika va ovoz tahlili, neyropsixologik yondashuvlarning imkoniyatlari ilmiy asosda sharhlangan. Tadqiqot natijalari emotsional intellekt diagnostikasini takomillashtirishda integrativ yondashuvlarning yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatadi.