(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda muloqot madaniyatining mazmuni, uning tarkibiy qismlari hamda inson hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Muloqot madaniyati shaxsning nutqi, muomala odobi, tinglay olish ko‘nikmasi va boshqalar bilan hurmat asosida munosabat o‘rnata bilish qobiliyatini shakllantirishi ta’kidlanadi. Shuningdek, mavzuda muloqot madaniyatining shaxs rivojlanishiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri — ijtimoiy moslashuv, o‘zini anglash, sog‘lom munosabatlar yaratish, konfliktlarni tinch yo‘l bilan hal qilish va liderlik sifatlarining rivojlanishi kabi jihatlar bayon qilingan. Ish muloqot madaniyatining har bir inson uchun zarurligini va uni rivojlantirish shaxsiy hamda ijtimoiy muvaffaqiyatning muhim omili ekanini asoslab beradi.