(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada psixologiyada muhim tushuncha sanaladigan shaxs fenomeni keng yoritilgan. Maqolada shaxsning mazmun-mohiyati, individ va shaxs o‘rtasidagi farqlar, shaxsning ichki psixik tuzilishi – endopsixika, shuningdek, uning tashqi ijtimoiy faoliyat va munosabatlarda namoyon bo‘ladigan jihatlari – ekzopsixika haqida izohlar beriladi. Jahon psixologiyasida mashhur bo‘lgan Z. Freyd, A. Maslou, G. Allport, B. Skinner kabi olimlarning shaxs haqidagi nazariyalari o‘zaro taqqoslab bayon etilgan.