(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada onkologik kasalliklarni davolashda qo‘llaniladigan zamonaviy dori vositalari, ularning farmakologik xususiyatlari, qo‘llanish usullari va samaradorligi tahlil qilinadi. Dunyo miqyosida saraton kasalliklari ko‘rsatkichlarining ortib borishi, yangi antineoplastik preparatlarning ishlab chiqilishi va klinik amaliyotga joriy etilishi dolzarb masalalardan biri sifatida e’tirof etiladi. Maqolada sitotoksik preparatlar, maqsadli terapiya vositalari, immunoterapiya va gormonal terapiyada ishlatiladigan asosiy dori vositalari haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, ularning