(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada frazeologizmlarning asosiy xususiyatlari, ularning ma’no yaxlitligi, ko‘chma mazmuni va tarkibiy barqarorligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, frazeologik birliklarning nutqdagi uslubiy vazifasi hamda xalqning madaniy-tarixiy dunyoqarashini ifodalashdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Maqolada turli nazariy qarashlar solishtirilib, frazeologizmlarning zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyati yoritiladi.