(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oila tushunchasining mazmun-mohiyati xususida gap ketganda, ilmiy-nazariy manbalarda aytilganidek, oila insonlarga xos “tabiiy-biologik (turmush qurish, bolani dunyoga keltirish), iqtisodiy (mulkiy munosabatlar, uy-roʻzgʻorni boshqarish), huquqiy (nikohni fuqarolik holatlarida qayd etish), maʼnaviy (er-xotin, ota-ona va bolalar oʻrtasidagi mehr-muhabbat tuygʻusi va boshqalar) munosabatlarga asoslangan ijtimoiy birlikdir. Ushbu ilmiy maqolada oila institute tushunchasi uning mazmun mohiyati haqida so’z boradi.