(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o`zbek tilidan ingliz tiliga yoki ingliz tilidan o`zbek tiliga emotsional rangga ega bo`lgan so`zlar yoki birikmalarni tarjima qilishda ekvivalentlik muammosi keng tahlil qilinadi. Maqola yozishdan asosiy maqsad – ikki til o`rtasida hissiy ma`nolarni yetkazish jarayonida yuzaga keladigan semantik, pragmatik va madaniy farqlarni aniqlash. Maqolada tarjima nazariyasiga oid zamonaviy qarashlar asosida emotsional birliklarning saqlanish darajasi misollar orqali yoritilgan.