(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot sun’iy intellekt asosida boshqariladigan avtonom avtomobillarning hisoblash arxitekturasi, sensorli ma’lumotlarni qayta ishlash jarayonlari va qaror qabul qilishni modellashtiruvchi algoritmik tizimlarini ilmiy nazariy jihatdan tahlil qiladi. Avtomatlashtirilgan boshqaruv muhitida ko‘pkanalli sensor integratsiyasi, neyron tarmoqlar orqali prediktiv baholash hamda muhitni kontekstual identifikatsiyalash mexanizmlari o‘zaro bog‘liq dinamik tizim sifatida sharhlanadi. Tadqiqot natijalari AI-ga asoslangan transport tizimlarining xavfsizlik barqarorligini mustahkamlash, inson omilidan kelib chiqadigan xatoliklarni minimallashtirish va zamonaviy mobilitet infratuzilmasini optimallashtirishdagi ilmiy amaliy ahamiyatini asoslab beradi.