(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada amaliy hayotiy masalalar yordamida algebra va geometriya tushunchalarini o‘rgatish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, amaliy masalalar o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, mantiqiy fikrlash va tanqidiy qaror qabul qilish qobiliyatini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada tenglamalar, proportsiyalar, foizlar, maydon va hajmni hisoblash kabi algebraik va geometrik tushunchalarni real hayotiy vaziyatlarda qo‘llash usullari, shuningdek, metodik tavsiyalar va amaliy misollar keltiriladi. Shu orqali pedagogik jarayonda matematikani amaliy ko‘nikmalar bilan bog‘lashning samaradorligi ko‘rsatib beriladi.