(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mashinali o‘qitish va chuqur o‘rganish asosida yaratilgan Face Recognition texnologiyasining nazariy asoslari, ishlash mexanizmi hamda amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Tizimning yuzni aniqlash, yuzni normallashtirish, yuzdan xususiyatlar ajratib olish va identifikatsiya qilish kabi asosiy bosqichlari batafsil ko‘rib chiqildi. Shuningdek, CNN asosida ishlovchi FaceNet, ArcFace, VGGFace kabi mashhur modellar, ularning afzalliklari, cheklovlari va amaliy natijalari solishtirildi. Tajribaviy tahlillar Face Recognition tizimining yuqori aniqlik, tezkorlik va barqarorlik qobiliyatiga ega ekanligini ko‘rsatadi. Tizim xavfsizlik, biometrik identifikatsiya, videokuzatuv, mobil autentifikatsiya va boshqa ko‘plab yo‘nalishlarda katta imkoniyatlarga ega. Tadqiqotda metodlarning samaradorligi va real muhitdagi o‘zgaruvchan sharoitlarga bo‘lgan chidamliligi ham tahlil qilindi.