(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur akademik maqola PaaS xizmatlarining nazariy asoslari, amaliy qo’llanilishi va kelajak istiqbollarini atroflicha tahlil qiladi. Maqolada PaaSning bulutli hisoblash ekotizimidagi o’rni, uning asosiy komponentlari hamda IaaS va SaaS modellari bilan taqqoslash orqali farqlari yoritiladi. Shuningdek, PaaS platformalarining turlari, dasturiy ta’minot ishlab chiqish jarayoniga ta’siri, amaliy foydalanish stsenariylari va muvaffaqiyatli tatbiq etish misollari muhokama qilinadi. PaaSni joriy etish bilan bog’liq bo’lgan muammolar, jumladan xavfsizlik masalalari va samarali boshqaruv strategiyalari ham ko’rib chiqiladi. Nihoyat, PaaSning kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari va innovatsion yo’nalishlari baholanadi.