(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada tarjima nazariyasida transformatsiya usullari va tarjima modellari mohiyati yoritiladi. Unda grammatik, leksik, semantik va stilistik transformatsiyalarning asosiy turlari muhokama qilinadi hamda klassik va zamonaviy tarjima modellari tahlil qilinadi. Tadqiqot ushbu yondashuvlar tarjima qilingan matnlarda aniqlik, adekvatlik va tabiiylikni ta’minlashga qanday yordam berishini ko‘rsatadi.