(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
.Ushbu moqola Alisher Navoiyning “Liston ut-tayr” dostonida qo`llangan qushlar ramzining badiy va falsafiy mohiyati yoritiladi. Asarda Hudhudning murshid sifatidagi mavqie, Bulbulning majaziy ishqqa mahliyo timsoli, Tovusning kibr va nafs ramzi, Qarg`aning umrparastlik bilan bog`liq obrazi hamda Toyqushning dunyoga ruju qo`yish kabi xususiyatlari tahlil qilinadi.Har bir qushning bahonasi yoki qo`rquvi insonning ruhiy zaifliklari, ma`naviy kamchiliklari va nafs bilan kurash jarayonini badiy ifoda etadi. Maqolada haqiqat sari intilish g`oyalari ilmiy asosda sharhlanadi.