(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Metastatik sut bez saratoni onkologik kasalliklar orasida og‘ir kechishi va bemor hayot sifatiga salbiy ta’siri bilan ajralib turadi. Kasallikning bu bosqichida davolashning asosiy maqsadi to‘liq sog‘aytirish emas, balki bemorning hayot sifatini yaxshilash, simptomlarni kamaytirish va og‘riqni samarali nazorat qilishdan iborat. Ushbu maqolada metastatik sut bez saratonida qo‘llaniladigan palliativ tadbirlarning samaradorligi, ularning bemorlarning jismoniy va ruhiy holatiga ta’siri hamda og‘riq sindromini boshqarishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari palliativ yondashuvning kompleks tarzda qo‘llanilishi bemorlarning hayot sifatini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatadi