(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning psixologik rivojlanishi va o‘quv jarayonidagi shaxsiy faolligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda kuzatuv, testlar va intervyular orqali o‘quvchilarning psixologik holati va faoliyati o‘rganildi. Natijalar pedagogik yondashuvlarni individualizatsiya qilish va faol metodlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning o‘rganish samaradorligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, o‘quvchilarning hissiy va ijtimoiy rivojlanishi ta’lim sifatini yaxshilashga yordam beradi.