(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu akademik maqola algoritmlar nazariyasining sunʼiy intellekt (SI) rivojlanishidagi fundamental va doimiy oʻrnini atroflicha tahlil qiladi. Maqola SI texnikalarining nazariy asoslaridan tortib, mashina oʻrganishidagi optimallash algoritmlari va samaradorlik masalalarigacha boʻlgan keng qamrovli mavzularni qamrab oladi. Algoritm dizayn paradigmalarining SI muammolarini hal qilishdagi ahamiyati, shuningdek, ishonchlilik, tushuntiruvchanlik va etik SI yaratishdagi algoritmik yondashuvlar muhokama qilinadi. SI tizimlarining ishlash mexanizmlarini tushunish, ularni takomillashtirish va yangi SI yechimlarini ishlab chiqishda algoritmlar nazariyasining hal qiluvchi rolini taʼkidlaydi. Maqola SI sohasida tobora murakkablashib borayotgan muammolarni hal qilishda algoritmik fikrlash va matematik asoslarning ajralmasligini koʻrsatadi.