(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
MATLAB dasturlash orqali modellashtirish — bu MATLAB dasturlash tili va muhiti yordamida turli maqsadlarda matematik modellar yaratish jarayonini o‘rganadigan yo‘nalishdir. Ushbu yo‘nalish muhandislikdagi dinamik tizimlarni modellashtirish, ilmiy tadqiqotlarda murakkab hodisalarni simulyatsiya qilish hamda turli sohalarda jarayonlarni optimallashtirishni o‘z ichiga oladi.