(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab yozuvining kelib chiqishi, shakllanishi va tarixiy rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Arab yozuvining oromiy va nabatiy yozuvlari bilan genetik aloqasi, dastlabki yozma yodgorliklar hamda islom dini ta’sirida yuz bergan o‘zgarishlar tahlil qilingan. Shuningdek, Qur’oni Karim nozil bo‘lishi natijasida yozuvning takomillashuvi, harakat va nuqtalar tizimining joriy etilishi hamda arab xat uslublarining (kufiy, nasx, suls va boshqalar) shakllanishi haqida aniq tarixiy ma’lumotlar berilgan. Maqolada arab yozuvining keng hududlarga tarqalishi va uning ilm-fan, madaniyat hamda adabiyot rivojidagi ahamiyati ochib berilgan.