(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Sun’iy Intellekt (SI) asoslangan tizimlar yaratish muhim ahamiyatga ega. Bunday tizimlarning samaradorligi, birinchi navbatda, ularning ma’lumotlar to’plamini shakllantirish, ma’lumotlar bazasining tuzilmasini loyihalash va mos keluvchi algoritmlarni tanlash kabi metodologik asoslariga bog’liq. SI tizimining qurilishi sifatli ma’lumotlar to’plamini shakllantirish bilan boshlanadi, bu esa firibgarlik namunalari, haqiqiy tranzaksiyalar va qonuniy moliyaviy hujjatlar (chek tasvirlari kabi) ma’lumotlarini to’plash, tozalash va belgilashni talab qiladi. Ushbu ma’lumotlar to’plamini samarali boshqarish, saqlash va tezkor qayta ishlash uchun mustahkam ma’lumotlar bazasi tuzilmasi zarur.